Top cele mai populare jocuri pentru PlayStation 4,3,2,1

PlayStation este o consola excelenta de gaming, care a demonstrat de-a lungul celor aproape 25 de ani de viata ca poate sa ramana in preferintele iubitorilor de jocuri video.

Succesul sau este datorat in mare parte jocurilor, care au evoluat constant, odata cu consola si au reusit sa fie vandute in miliarde de exemplare in intreaga lume.

Cei care intra prima data in contact cu PlayStation, indiferent ca este vorba despre PS1, PS2, PS3 sau PS4, trebuie sa stie care sunt jocurile care au incantat milioane de gameri de-a lungul timpului si sa descopere pe pielea lor ce le face atat de populare.

Iata, asadar, o lista cu cele mai vandute jocuri si cateva caracteristici ale fiecaruia.

jocuri psp

Top jocuri pentru PlayStation 4

Cea mai noua consola PlayStation pastreaza succesul primelor editii. Ceea ce este interesant este faptul ca jocurile aflate pe primele pozitii in vanzari sunt noi sau aproape noi.

5. The Witcher 3. Vandut in 4.8 milioane de exemplare si lansat in 2015, este un joc de actiune cat se poate de interesant. Se remarca printr-o grafica deosebit de realista si un scenariu foarte atractiv. Criticii au fost foarte incantati de joc si cel mai probabil, vanzarile vor continua pentru multa vreme.

4. God of War. Este un succes rasunator, in conditiile in care a fost lansat in Aprilie 2018 si deja are peste 5 milioane de vanzari. Este un joc de ultima generatie, care transforma actiunea si aventura in metode excelente de petrecere a timpului. Jocul a revitalizat o editie mai veche, pastrandu-i identitatea insa aducand o multime de imbunatatiri. A castigat titlul de jocul anului si Joystickul de aur.

3. Horizon Zero Dawn. Este un alt joc de actiune, cu role playing, care a reusit sa se vanda in peste 7.6 milioane de exemplare in putin peste 1 an. Lansat in 2017 de catre Gorilla Games, a castigat numeroase premii pentru poveste, grafica si caractere. Vocea actritei Ashly Burch este prezenta in joc si imbunatateste in mod considerabil experienta.

2. Monster Hunter: World. Vanatoarea de monstri capata noi forme de distractie prin acest joc vandut in 8.3 milioane de exemplare in doar cateva luni. Lansat in ianuarie 2018, a castigat inimile gamerilor prin poveste si complexitate. Practic, poate sa fie atat un joc single player, cat si multiplayer, jucatorii putand vana atat singuri, cat si in grupuri.

1. Uncharted 4: A thief’s End. Locul 1 este ocupat de un nume cunoscut deja de la celelalte console. Cu cele 8.7 milioane de exemplare vandute nu va ramane foarte multa vreme pe locul 1, in conditiile in care Monster Hunter vine din spate. Jocul a fost lansat in mai 2016 si este o aventura ce merita incercata. Cumpara acest jos pentru PS4.

.

.

Top jocuri pentru Playstation 3

Diferentele intre vanzarile generate de primele locuri si locurile 3, 4 si 5 au devenit foarte mari pentru jocurile destinate PS3. Au aparut cateva nume noi, insa primele doua locuri au fost ocupate de jocuri care aveau deja o istorie.

5. Locul 5 este ocupat de un nume nou in top 5: Uncharted 2: Among Thievs. Cu 6 milioane de vanzari, jocul a fot creat de Naughty Dog si a fost lansat in 2009. Cu o grafica foarte buna si o poveste atractiva, jocul a putut fi jucat atat pe PS2, cat si pe PS4. Jocul a fost premiat pentru complexitatea caracterelor, pentru design, poveste si grafica, dar si pentru inovatiile tehnice pe care le-a adus.

4. Uncharted 3: Drake Deception. Dupa succesul Uncharted 2, editia a 3-a a jocului a avut un succes aproape natural. 6.6 milioane de jocuri au fost vandute, iar criticii l-au considerat multa vreme ca fiind unul dintre cele mai bune jocuri pentru PS3, cel putin atunci cand vine vorba despre jocuri de actiune.

3. The Last of Us. Un nume nou pe lista cu cele mai vandute jocuri, The Last of Us este un joc de actiune-aventura, cu numeroase imagini horror. Lansat in iunie 2013 pentru PlayStation 3, a reusit sa se vanda in peste 7 milioane de exemplare. Doar in prima saptamana de la lansare s-a vandut in 1.3 milioane de unitati, ceea ce spune multe.

2. Gran Turismo 5. Nu este nicio surpriza prezenta Grand Turismo in top. Editia creata pentru PlayStation 3 a reusit sa se vanda in aproape 12 milioane de exemplare si inca se vinde printre cei care detin editia a 3-a a consolei. Vezi oferta actuala la Gran Turismo!

1. Grand Theft Auto 5. Tot un nume vechi ocupa primul loc. De data aceasta este vorba despre Grand Theft Auto V, vandut in 21.3 milioane de copii. Este un joc lansat in 2013 atat pentru PlayStation cat si pentru Xbox si respecta toate calitatile primelor GTA (Cumpara acest joc pentru PS3 sau pentru PS4).

.

Top jocuri pentru PlayStation 2

Cea de-a doua editie a consolei create de cei de la Sony a venit cu cateva nume noi de jocuri, vanzari mult mai mari pentru jocurile de pe primele locuri si o multime de imbunatatiri in ceea ce priveste grafica si experienta.

5. Final Fantasy X. Un nume cunoscut deja de la PS1, Final Fantasy ajunge in 2001 la a X-a editie si reuseste sa vanda zeci de milioane de discuri. In top 10 vanzari se afla si Final Fantasy XII sau Final Fantasy X-2, insa varianta X ocupa locul 5 cu 8 milioane de vanzari. Ceea ce a fost foarte atractiv la acest joc a fost scenariul foarte bine pus la punct, care a fost schimbat cu fiecare editie.

4. Grand Theft Auto Vice City. Este un nume nou in topul jocurilor, care are sa devina unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Crat de catre cei de la Rockstar North, a fost lansat in 2002 si a incantat gamerii printr-o flexibilitate uriasa de miscare si o poveste foarte interesanta. Nu mai putin de 9.61 de milioane de exemplare au fost vandute.

3. Gran Turismo 4. 11.76 de milioane de jocuri au fost vandute cu cea de-a 4-a editie succesului auto numit Gran Turismo. Cu masini imbunatatite si o grafica mult mai atractiva, aceasta editie a continuat succesul celor de la PolyPhony Digital.

2. Gran Turismo 3: A-Spec. Tot PolyPhony Digital ocupa si locul 2, cu acelasi Gran Turismo, editia a 3-a. 14.89 de milioane de jocuri au ajuns pe mana gamerilor. Gratie acestui nume de joc, evolutia jocurilor de racing a fost una foarte interesanta.

1. Grand Theft Auto San Andreas. Pe primul loc in topul vanzarilor pentru PlayStation 2 se afla GTA San Andreas, cu peste 17 milioane de vanzari. Lansat in octombrie 2004, dupa succesul precedentului GTA, a fost disponibil pe PlayStation, Xbox si computer. Cu masini, batai si o harta foarte realista si interesanta, este un joc atractiv care creaza dependenta.

Top jocuri pentru PlayStation 1

Prima consola a celor de la Sony, alaturi de controllerul DualShock, a reusit sa creeze o adevarata revolutie in gaming. In toata perioada in care PS1 a fost produsa s-au creat 110 jocuri care au avut vanzari de peste 1 milion de discuri. Numarul jocurilor create pentru PlayStation depaseste 1000, insa cele care nu au cunoscut succesul vor ramane in negura timpului si vor fi uitate.

Cele din lista urmatoare insa, vor fi jucate, fara doar si poate si peste 10, 50 sau 100 de ani de toti gamerii care vor sa cunoasca istoria jocurilor video.

5. Harry Potter and the Philosopher’s Stone. In perioada in care Harry Potter cunostea succesul atat printre adulti cat si printre copii si vindea milioane de carti sau milioane de bilete la film, cei de la Electronic Arts au creat jocul in care eroul principal era micul vrajitor. Dezvoltat initial pentru GameBoy, jocul a ajuns rapid sa fie disponibil si pe PlayStation si s-a vandut in 8 milioane de exemplare.

4. Tekken 3. Dezvoltat de cei de la Namco, Tekken 3 a devenit disponibil pentru PlayStation in 1998 si a devenit unul dintre cele mai populare jocuri PSP, inclusiv in cazul urmatoarelor platforme. Este un joc de tip Arcade si a reusit sa fie vandut in aproape 8.5 milioane de exemplare. A reusit sa atinga o multime de recorduri, cum ar fi faptul ca este al doilea cel mai vandut jocuri cu batai din toate timpurile.

3. Gran Turismo 2. Lansat in 1999, Gran Turismo 2 a fost evolutia fireasca aparuta dupa succesul Gran Turismo. Polyphony Digital au fost cei care l-au creat si au reusit sa il vanda in aproape 9.4 milioane de exemplare. Este un joc de curse de masini foarte bine realizat, care a dus la aparitia unui numar destul de mare de accesorii si de concursuri la nivel mondial.

2. Final Fantasy VII. Locul 2 in topul celor mai vandute jocuri pentru PS1 este ocupat de Final Fantasy VII, lansat in 1997 si produs de catre cei de la Square. Dezvoltat timp de mai bine de 3 ani, initial pentru Super Nintendo, a reusit sa fie primul joc care a folosit grafica 3D si videoclipurile full motion. Aproape 10 milioane de jocuri au fost vandute, ceea ce a insemnat un succes bine meritat pentru japonezii de la Square.

1. Gran Turismo. Locul 1 este al celor de la PolyPhony Digital cu Gran Turismo. Dat fiind faptul ca ocupa locul 3 cu acelasi joc, insa o alta editie, se poate spune ca succesul este unul fara drept de apel pentru celelalte jocuri din lista. Aproape 11 milioane de jocuri au fost vandute incepand cu luna Decembrie a anului 1997, iar evolutia Gran Turismo a fost constanta de-a lungul timpului.

De-a lungul celor 25 de ani de gaming pentru PS, lucrurile au cunoscut o dezvoltare incredibila. Daca la inceput gamerii erau multumiti cu un controller si o grafica 2D colorata, astazi este nevoie de realitate virtuala complexa, povesti incredibile si multe elemente noi. Ceea ce este cert insa, este ca PS4 aduce sute de jocuri ce merita jucate si cu siguranta creatorii de jocuri se afla intr-o perioada perfecta in istoria evolutiei lor.