Lansare PlayStation 5 și detalii despre consola PS5

Toti gamerii asteapta cu sufletul la gura lansarea noii console PS5 a celor de la Sony.

Din pacate, timpul de asteptare pana la lansare nu este unul mic, zvonurile spunand ca anul in care PS4 si PS4 Pro vor fi inlocuite cu noua consola este abia 2020. Partea buna este ca atat CEO-ul Shawn Layden cat si presedintele Sony Kenichiro Yoshida au confirmat ca in companie se lucreaza intens pentru noua generatie a consolei.

Daca data lansarii ramane o necunoscuta, dotarile consolei par a fi din ce in ce mai bine conturate si sunt bazate, evident, pe doleantele iubitorilor de PlayStation.

ps5

Noutati si zvonuri despre PlayStation 5

Nu exista foarte multe detalii solide, insa zvonurile sunt extrem de interesante:

  • Exista voci care spun ca PS5 va fi lansat inaintea asteptarilor, in asa fel incat sa fie cu un pas inaintea celor de la Microsoft care au precizat ca nu vor lansa noul Xbox pana in 2020.
  • Cel ai probabil, noua consola va avea un procesor mai bun si o memorie mai generoasa, data fiind evolutia tuturor dispozitivelor smart de pe piata.
  • Jocurile pe discuri fizice vor fi o realitate si in cazul PlayStation 5. Desi majoritatea jocurilor moderne pot fi downloadate fara niciun fel de probleme, Sony va pastra vanzarile pe DVD-uri, dat fiind faptul ca exista o multime de tari unde nu exista o infrastructura foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste viteza de download.
  • Streamingul este viitorul jocurilor. Andrew House, fostul CEO Sony considera ca jocurile vor fi gandite din ce in ce mai mult catre streaming online.
  • VR-ul ocupa si el o buna parte din eforturile creative al celor de la Sony. Cu siguranta, cei care vor pune mana pe PS5 se vor putea bucura din plin de realitatea virtuala.
  • Zvonurile spun ca un numar mic de kit-uri PS5 sunt deja in mainile creatorilor de jocuri, in asa fel incat acestia sa aiba timp sa isi adapteze creatiile la capacitatile consolei.
  • Jocurile 4K o posibilitate din ce in ce mai bine conturata. Cu siguranta, cei de la Sony s-au gandit la jocurile 4k intens, in conditiile in care PS4 Pro ofera anumite indicii referitoare la cum arata o astfel de tehnologie in gaming. Totusi, nu exista inca un joc care sa ofere un 4k consistent.
  • Forma consolei va fi una extrem de diferita de cea a PS4. Nu se stie exact care va fi forma, cel mai probabil nu va fi vorba despre un dispozitiv foarte mic, pentru a nu-i copia pe cei de la Nintendo, insa vor fi diferente consistente. Evolutia cloudului, spre exemplu, s-ar putea sa lase PS5 fara un hard disk.

Pana la lansarea PS5, iubitorii de jocuri se pot bucura de PS4 si PS4 Pro care sunt, fara doar si poate, console incredibile, insa pot sta cu un ochi pe noutati, deoarece Sony pregateste lucruri interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *