Cele mai populare accesorii PlayStation 4,3,2,1

Evolutia consolelor PlayStation, de la lansarea PS1 din 1993 pana astazi, a fost una constanta, pe alocuri uimitoare, inclusiv a controllerelor si a accesoriilor acestora.

Jocurile au devenit din ce in ce mai realiste, consolele mult mai potente, iar controllerele mult mai usor de folosit.

Pe langa accesoriul standard oferit de orice PlayStation si anume controllerul, de-a lungul timpului au aparut tot felul de accesorii interesante care au asigurat doza de distractie necesara fiecarui jucator.

accesorii

Cele mai populare accesorii pentru PSP

Exista sute de accesorii pentru PSP, construite special pentru fiecare model al consolei create de Sony. Unele sunt create chiar de compania japoneza, in timp ce altele sunt create de alti producatori care au vazut o oportunitate in cea mai vanduta consola din toate timpurile.

Cele mai populare accesorii si-au conturat succesul in functie de consola pentru care au fost construite.

Accesorii populare pentru PlayStation 4

Consola care se bucura in prezent de succes dispune de cele mai performante si mai interesante accesorii. Pentru PS4 sunt construite accesorii care aduc realitatea virtuala mult mai aproape de gamer, stick-uri care permit miscare in joc sau camere ultra performante. Este greu de facut o lista cu accesorii care merita, in conditiile in care toate sunt interesante. Iata, totusi, cateva care ies in evidenta:

 • Power A Dual Shock 4 Charging Dock. Este adevarat ca permite incarcarea a doar doua DualShock 4, insa este un dock de incarcare rapid, care poate sa fie folosit oricand in pauzele dintre momentele de actiune. (Vezi oferta)
 • Move Motion Controller. Este unul dintre cele mai apreciate accesorii create de Sony, ideal pentru jocurile ce implica miscare. Cei care doresc sa joace tenis, golf sau sa se lupte cu monstri, se vor bucura din plin de acest accesoriu. (Vezi oferta)
 • PlayStation Camera pentru PS4. Este o varianta mult mai evoluata decat cea pentru PS2, care transforma consola intr-un dispozitiv special pentru jocurile de miscare. (Vezi oferta)
 • PlayStation VR. Cei care doresc sa descopere realitatea virtuala au la dispozitie accesoriul perfect. PlayStation VR, creat de Sony, permite intrarea in jocuri cu mult mai multe simturi decat pana acum. Experienta oferita de acest accesoriu este incredibila si merita fiecare banut investit. (Vezi oferta)

.

Accesorii populare pentru PlayStation 3

Evident, numarul accesoriilor a crescut odata cu aparitia PS3. Pe langa variantele standard, cum ar fi adaptorul pentru cardurile de memorie PS2, routerul wireless, cablurile HDMI sau controllerele suplimentare, Sony si alti producatori au dezvoltat o serie de produse unice si inedite:

 • Logitech Cordless Precision Controller. Este unul dintre putinele controllere construite de alt brand decat Sony, care a reusit sa impresioneze. Pe langa faptul ca este Wireless, are o forma mai usor de utilizat si prezinta o sensibilitate excelenta.
 • Logitech PS3 Driving Force GT Racing Weel. Este un urmas excelent al volanului pentru PS2, care dispune de o multime de functii interesante. Este foarte responsive, are pedale identice cu cele dintr-o masina reala si este confortabil. (Vezi oferta de volane)
 • Elgato Game Capture HD. Foarte multi gameri si-au construit canale de Youtube unde prezinta modul in care se poate trece de anumite nivele sau pur si simplu arata cat sunt de buni. Elgato Game Capturi HD este accesoriul perfect pentru inregistrare si streaming. (Vezi oferta actuala)
 • Turtle Beach EarForce PX22. Din lista cu accesorii nu pot lipsi aceste casti gandite pentru a asigura o experienta excelenta in timpul jocurilor. Pe langa faptul ca sunt confortabile, reusesc sa asigure un sunet clar si natural. In categoria castilor pot sa fie amintite si Astro Gaming A50 Wireless.
 • DreamGear Quad Dock. Cei care iubesc jocul multiplayer si au mai multe controllere se pot bucura de acest dock de incarcare care asigura o incarcare simultana pentru 4 Dual Shock 3.

La fel ca si in cazul accesoriilor pentru PS2, lista poate continua, existand sute de variante, care mai de care mai interesante.

Accesorii populare pentru PlayStation 2

Pe masura ce consola a evoluat, accesoriile au devenit si ele din ce in ce mai interesante. Pentru PlayStation 2 au aparut jocuri muzicale si de actiune cu mult mai mult realism, dar si accesorii mai usor de controlat:

 • AG RiffMaster Pro Bundel. Este un kit complex pentru cei care iubesc Guitar Hero, care ofera doua ghitare, un microfon si o boxa de 150 de Wati. Distractia este garantata, iar acest lucru este confirmat de sutele de mii de oameni care s-au bucurat de acest accesoriu.
 • Driving Forcee GT. Desi a fost produs de catre cei de la Logitech, acest accesoriu a fost un real succes, in conditiile in care a oferit o experienta aproape reala de condus. Volanul construit pentru Gran Turismo s-a adaptat usor si pentru alte jocuri, cum ar fi NACAR 09.
 • EyeToy Camera. A fost prima camera oferita de Sony si a dat startul unui numar destul de mare de accesorii destinate jocurilor in care jucatorul este foarte activ. Alaturi de jocuri precum Kinetic,
 • Play sau Antigrav, EyeToy a contribuit la momente de neuitat in familie sau intre prieteni. A fost atat de apreciata, incat a fost adoptata si de alti producatori de console. Exista peste 50 de jocuri in PlayStation 2 care accepta aceasta camera, iar cele mai populare sunt Karaoke Revolution sau MLB 07.
 • Ace Combat 5. Este un alt accesoriu interesant, gandit pentru jocurile cu avioane. Jocuri precum Ace Combat, The Belkan War sau The Unsung War au fost jucate intens de gameri cu ajutorul acestui accesoriu.

Printre accesorii mai putem aminti si de Wireless Ultimate Fighting Stick, Resident Evil 4 sau PS2 Blaster, unele inedite, altele gandite cat mai simplu si eficient.

Cu siguranta, accesoriile PS2 au dat startul dezvoltarii si au trezit interesul unui numar mare de producatori pentru aceasta consola.

Accesorii populare pentru PlayStation 1

Accesoriile pentru PlayStation 1 nu au fost chiar atat de numeroase, in conditiile in care nici jocurile nu erau foarte dezvoltate, asa cum sunt cele destinate PS4. Totusi, utilizatorii s-au putut bucura de o serie de produse interesante.

Cei nemultumiti de controllerul original au putut opta pentru cateva controllere create de alte branduri. AsciiWare GamePad, spre exemplu, a avut vanzari destul de consistente, la fel ca si InterAct Barracuda Dual Analog.

Pe langa controllere, s-au mai evidentiat urmatoarele accesorii:

 • Cardurile de memorie. Au existat mai multe carduri de memorie oferite de Sony, care permiteau salvarea jocurilor. Capacitatea era una foarte mica, de 1 sau 2 MB.
 • Playstation 1 Namco Light Gun. A fost o aparitie extrem de interesanta pentru cei care iubeau shooterele, in conditiile in care era un pistol destul de precis si interesant.
 • Agetec Bass Landing Fishing Controller. Cei care iubesc pescuitul pot sa se bucure inca de jocuri de pescuit pe PS1, controlate de acest accesoriu care imita perfect o undita.
 • PS1 Multitap. A fost unul dintre cele mai atractive accesorii, in conditiile in care permitea jucatorilor sa joace impreuna jocurile preferate. Cu acest accesoriu se puteau conecta pana la 4 jucatori, ceea ce garanta distractia.
 • Nyco “The Maximazer” Arcade Joystick. A fost unul dintre cele mai complexe si interesante accesorii pentru PS1. Construit special pentru jocurile de tip Arcade, avea o multitudine de butoane si putea fi controlat cu usurinta.

Cu siguranta, accesoriile ocupa un rol foarte important in istoria PlayStation si vor cunoaste in continuare o evolutie constanta, alaturi de consola pentru care sunt dedicate. Asteptam cu interes, asadar, PlayStation 5 si accesoriile din urmatoarea generatie.